2012/01/01

BROKOLIA


Brokolia (Brassica oleracea italica)  familiako espezietik eratorritako barazkietako bat da. Urteko landarea da, hazien bidez ugaltzen dena. Multzo berekoak dira aza,bruzelaza eta azalorea.
Europar jatorria du.

Landare hau, oraindik garatuta ez dagoenena, edozein aza baten antzeko da. Heldutasun komertzialaren unean berde edo purpura da. Loreak horiak dira eta haziak estaltzen dute silikua barruan.

Lurrunetan, egosita edo labean prestatzen da.

Brokoli Tortilla

Osagaiak 4 pertsona 


- 6 brokolia adarretan
- 8 arrautzak
- 1 kanpai piperra
- 2 tbsp. gurina
- 2 tbsp. olio
- 1 tbsp. ozpina
- Perrexila
- Gatza
- Piper hautsa
- Intxaur muskatua


Argibideak


Brokolia garbia eta gazitua,irakiten jarri uretan 10 edo 15 minutu egosteko.

Xukatu,  eta gurina, gatza eta intxaur muskatu pixka batean irinean frijitu. 

Moztu piperrak xerratan eta oliotan egosi bigundu arte, ozpina eta gatza gehitu.

Arrautzak irabiatu, gatza, piperbeltza eta perrexila txikitua apur batekin.

Arraultzean  gurin koilarakada bat, brokolia zati bat gehitu eta egosi, tortila egin harte.

Tolestu tortilla  brokolia eta gainerako piper bi jarriz.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina